ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                       Το Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων                                                       σε συνεργασία με το 
Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας οργανώνει

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
Και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
με θέμα:

«Πρακτικοί τρόποι για να ενισχύσουμε την
υπευθυνότητα στα παιδιά μας»

Κάθε χρόνο επαγγελματίες από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, επισκέπτονται τα σχολεία και συζητούν με τους γονείς για θέματα που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Είναι βέβαιο πως οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν να τους δείξουν αποδοχή, τρυφερότητα, ενθάρρυνση. Ωστόσο συχνά στις απαιτήσεις και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινής ζωής, αμφιταλαντεύονται και αγωνιούν αν τελικά η δική τους στάση βοηθάει τα παιδιά να «σταθούν στα πόδια τους».
  Ποιες δεξιότητες χρειάζεται να αναπτύξει ένα παιδί για να γίνει υπεύθυνο στη ζωή του;
  Πώς θα καταλάβουν οι γονείς ότι τα παιδιά είναι έτοιμα να αναλάβουν ευθύνες;
  Ποιες συμπεριφορές των γονιών δεν ενισχύουν την υπευθυνότητα των παιδιών;

Για αυτά τα θέματα, αλλά και για ειδικότερα ερωτήματα που θα θέσουν οι ίδιοι οι γονείς, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε στην ενημερωτική συνάντηση με τίτλο:  «Πρακτικοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υπευθυνότητα στα παιδιά μας».
            Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00, στο σχολείο, από την κ. Ζορμπά Γιάννα, Κοινωνική Λειτουργό –Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας.

Κρίνεται άκρως απαραίτητη η παρουσία σας στην ενημερωτική αυτή συνάντηση, γιατί το σχολείο μεριμνεί για τις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά τους στην καθημερινή τους επαφή.
Θέλει να είναι σχέσεις ειλικρίνειας, αγάπης, ενδιαφέροντος για τα παιδιά, γιατί το σχολείο είναι ο καθρέφτης της ζωής της οικογένειας. Είναι ο ενημερωτικός κόμβος συνεργασίας και αξιοποίησης της εντελέχειας των μαθητών, για να γίνουν οι σωστοί πολίτες του αύριο.

Ευελπιστούμε στην προσέλευσή σας.

                                   Η Δ/ντρια και οι εκπ/κοί του σχολείου